Followers

Search my Blog

Friday, September 3, 2010

bunga api aku~~

ouh, dari lepas subuh aku langsung xtdo.....hari ni last aku bersahur ngn kawan2.....semalam pergi rumah ibu....berbuka kt sana....IBU??ibu ni aku jumpa die masa aku kene admitted kat hospital....time tuh, ibu tgh jaga nenek...malam tu aku smpi...ibu datang lawat nenek pagi....masa aku smpi tu bdn lembik sgt kan....so mmg aku xmkn ape2....langsung xsentuh ape2....pastu time doktor bg makan ubat aku nanges2...yerla, nurse tuh inject wo, kat salur darah aku tuh(urat kot)ahha....aku rs mcm nak pecah urat tuh....ibu smpi nanges2 kesian kat aku....pehtu ditambah lagi dgn xde sape2 dtg melawat aku time tengahari (yerla, GH seremban, kompem famili kt kampung dtg ptg) n kwn2 ader kelas....so beramai2 diorg dtg petang...haha
nak jadikan citer, time ibu nak balik, die mintak no tepon aku....pehtu die start msg...last2 ibu ckp nak jdkan aku ank angkat die....ha, aku pon setuju je....=)
semalam ibu bwk g shopping raye....ibu belikan something utk aku...sweet sgt...syg ibu....muah2....hehe....time ni la syg....dush2
haha.....adik plok minta mercun ape ntah....layan je
bile balik, melepak ngn syam n izzah sambil mkn mempelam ibu bagi....tup2 kuar lagu raya sanisah huri....pergh...terbaiklah....
aku still igt dulu lau main bunga api jer, mesti aku nak nyanyi....haha....aku tny izzah die suke wat ape time men bunga api...izzah ckp die suke amek daun then bakar2 daun tuh, syam plok, suke wat pusing2....AKU???
WAHHAHAHAHA,,,,,aku nyanyi bai.....nyanyi!!!hahaha...aku bakar bunga api tuh, sambil nyanyi sambil aku pusing2....ala2 program raya kt TV gituh....haha...mmg xleh belah...pas satu lagu, satu lagu aku nyanyi...ngn sepupu2 aku....haha....mmg terbaiklah....dari kecik lagi aku mmg suke bdg2 fashion n broadcasting nih a.k.a bidang yg melalaikan....haha
mana xnyer, sume nak glemer jer.....dari aku kecik smpi beso...mama cakap time 1st time aku naik bas dr KL nak balik kampung(3 tahun), aku nyanyi2 dlm bas tuh....sampai driver bas tuh ckp"eh adik ni.....hepinyer die dpt naik bas"...hahaha...mmg xle belah....
ouh, masa kecik2 aku suke men make up2, aku pakai baju2 mak aku ke, kak long(sepupu aku) n mcm2 lagi la.....haha....pastu men msk2...itu aku plg boring skali....xsonok sbb tu smpi skang aku xpdi msk....pas aku dah bercelak lipstick bagai.....petang tu ader tournament bola sepakkan??aku basuh bersih2 muke aku ngn sabun...capai suar pendek garfield aku(ntah mn ntah suar tu skang) then terus turun padang...haha....mmg leh tukar sekejap je macam tomboy....ngahha...
kdg2 tuh tengahari hari sabtu, aku akn wat program kelab DISNEY MALAYSIA....haha...ni lagi xleh belah....dulu prog macam ni famos ye kt TV3 time akk sekolah rendah ye adik2.....dgn berbekalkan basikal LERUN yg ayah aku beli(aku tampal sticker sailormoon okeh)...tp depan tuh manchester united!!!!hahaha...aku mmg suke diri aku nih....aku keliling kampung ngn bestgirlfren aku, MIZA(skang pon aku xpernah jumpe die) n kdg2 ngn kak jijah, kak ana.....jalan2 keliling kampung aku sambil berlakon jadi PENGACARA KELAB DISNEY MALAYSIA...ahha...malu mau citer macamn kiteorg buat, tp mmg real tau....TERBAIK GILER....kalau KELAB DISNEY(TIME TU AIDID MARCELO JD HOST) selalu g jalan2 ke tempat2 best2, kiteorg pon broadcast jalan2 sekeliling kampung okeh!!!time tuh, selalu intro guna"HAI KAWAN2, BERTEMU KITE LAGI DALAM....."""....hahaha....macam hell  kan???MMG TIME KECIK jadual aku PACK!!.....haha....petang tuh, aku balik mkn jap, sebab mama akn beli makanan kt pasar mlm...yerla, hari sabtu kan BANK BUKA HALFDAY=)....mama selalu beli mknan fav aku.....soto JASIN NGN YONG TAU FU....pas makan, aku tido jap....petang nti, aku capai gasing HIJAU ngn gasing KAYU aku g jumpe BOYBAND AKU.....wan najamuddin, bola, dak baby, kak jijah, dak is, abg wan pelat......kiteorg g men gasing kt depan umah MAK NGAH ROS....dulu time kecik2 berbekalkan basikal lerun warna ungu tuh, aku leh cari jalan shortcut smpi ke kemendor, ke kesang pajak...pergh...macam2 rumah tgl aku jumpe lam kampung aku tuh...MESTI KORUNK TANYA, EH BERANI NYER KO NI??....ntahla weh....mama cakap, time aku lahir, URI AKU TUH, NEK BIDAN BAWAK BALIK UMAH DIE....tanam kt umah die kt hujung kampung....abg aku n adik aku sumer tanam depan rumah...so diorg xsuke jalan///berbanding aku ni yg suke jalan2.....kehkehkeh...betul atau x, lu pk la sendiri.....kdg2 kiteorg suke nek basikal bawak laju2 turun bukit dlm ladang getah kt kampung nun....jumpe la india noreh getah, kilang proses getah n kilang RISDA yg terbengkalai....kdg2 jumpe lombong tinggal...n kdg2 tuh, jumpe sungai....tgk jambatan...mandi sungai n mkn buah2 hutan...terbaiklah....bile malam pas magrib, aku kompom tgu citer doremon....haha......best giler time tuh....pastu kalau hari sbtu mlm, besenyer ayah aku ajak kuar jaalan2 g jusco...pehtu balik....haha....aku lau msk kete, kompom sleep tight....kehkehkeh...tapi bile dah makin besar, sport aku dah semakin xminat....aku xsuke dah///sbb pas kaki aku tercucuk besi berkarat time aku lompat mandi sungai ngn mata kiri aku(mata hitam) berdarah sbb kene gasing member aku...aku dah tobat dah....sekarang ni semua parut ader kt bdn lagi....kt tapak kaki, hampir2 aku kene kancing gigi time tapak kaki tercucuk besi...isi dalam kaki KELUAR BAI....PUTIH2.....CAMPUR NGN DARAH...PERGHHH....TERBAIKLAH....
pastu pas dah baik, mata aku plok tecucuk gasing.....korang bayangkanlah pangkah layang macamana...WEI FAFAU!!DIORANG TAU KE??ORG BANDO XMEN GASING WEH...HAHA....pangkah layang ni kiter wat style tebar jala tau...mmg kene hayun kuat2 la....sebab nak kasi terbelah kan gasing dlm bulatan kan...lau xterbelah, sompek pon kira da WA TAIKO MAAA...haha...tp lau pangkat askar bawahan, ko kasi gasing len kuar bulatan pon da kire ok....hehe...kebetulan time aku wat pangkah layang tuh, (sebenarnyer kene wat sorung2), aku buat terserentak ngn sorg lagi member aku....gasing aku berjaya memangkah gasing dlm bulatan, tapi gasing member aku tuh, tali die xlepas dari gasing n melantun ngn gasing still ikat dekat tali ke mata kiri aku....SUDAHNYER, DENGAN PAKU BERKARAT DR MATA GASING TUH, TERKENA KAT MATA HITAM AKU....mlm tuh jgk ayah aku BELAH GASING AKU TUH NGN KAPAK!!!OMG....gasing PUJANGGA.....sob sob...kene sepak agi ngn ayah sbb ayah aku mmg garang kan....tapi aku kebal bai....haha...mlm tu nasib bek je aku xkene buang sungai...haha....ayah aku ckp perangai aku dah mcm laki dah....ni sume part mengamuk b4 ayah aku bwk g klinik MAWAR....then klinik tolak kes aku ke GH....mlm tu jgk aku g GH melaka....doktor ckp mata hitam aku berdarah...inject lagi takut kancing gg sbb paku tu berkarat....so letak ubat mata warna kuning pekat...eiii bapok perit gile nak muntah tekak aku....sebulan gak aku jadi lanun.....haha....sudahnyer kesan tuh ader smpi skang...KORUNK IGT HARRY POTTER TU ADER PARUT KT DAHI DAH CUKUP HEBAT???aku ader parut kt mata hitam xde pon msk mana2 filem....hehehe....lau korunk tgk, mmg xnampak ape2 tp pd diri aku sendiri...kdg2 bile aku tgk cahaya, akan ader satu blind spot halang aku....titik blind spot tu bukan macam titik hitam tp lebih kurang mcm parut harry potter tuh, cume die warna mcm silver ciket....sudahnyer, rabun silau mata kiri dlm 300 power die.....huhu......dahla korunk, ngantuk r....key papai

2 comments:

yana.yuna said...

best kan zaman kanak2 dulu main bunga api...x de la kes putus jari ke tangan ke...tapi la ni kena berhati2 la pulakkk kan...bahaya :)

shininghepiness=) said...

hehe...betul tuh...bdk2 sekarang ni perangai pelik sikit....huu