Followers

Search my Blog

Friday, September 17, 2010

hoi!!!berlagak!!

haha...semalam aku g shopping kat mana???mana lagi weh, JUSCO jerla....korunk pk aku ader tempat len nak g kt melaka x???haha.....JUSCo jerla....ouh, kdg2 aku ader gak shopping kt tempat len...kedai uncle sepah pon selalu aku shopping....hehe...tetiba aku teringat kat MINAH BANGANG sorunk nih.....korunk tau die cakap pe???xmainla shopping kat MYDIN ke, BINTANG ke, PASAR TANI, PASAR MALAM etc....xde kelas....eh bangang sangat ayat tuh aku rase.....SESEORANG YG SANGAT BUDUS....mende nih dah lama dah.....hoi makcik...harap muke jer lawa, tapi otak macam lembu....APA SHOPPING??MACAMANA KORUNK NK BELIBELAH???KAT MANA???hahaha.....bagi aku,bukan tempat jadi ukuran....semua tempat korunk boleh g beli belah andai korunk BIJAK BERBELANJA...ape itu BIJAK BERBELANJA??haaa....korunk tau kt mana BARANG2 yg korunk nak BELI tu sepatutnya korunk beli....bukan beli macam org budus xtentu pasalkan??contoh macam PETI SUARA btau dlm blog die, die boleh dpt mende yg sama kt butik yg mahal2 dgn harga yg murah kt sungei wang jer.....macam aku, aku xg JUSCO bile xde sale sbb aku leh dpt barang yg sama, material yg sama bile ader J_card day or JUSCO wat sale.....contohla aku beli wedges, jenama crocodile...nampak macam branded mahal kan???mesti price lam rm80 lebey mcm tu, tp aku leh dpt lam rm29.00 ajer.....sbb xsemua jenama yg mahal2 tuh mahal pon....murah jer...price sama...baju2 aku yg aku beli kt jusco pon xmahal mana....sbb jusco mmg worthable nak mbeli belah....material pon bgs....andai pdi memilih....kebaya aku kdg2 leh dpt rm29 je kat puteri tuh....n kdg2 ader gak yg seratus lebih macam tuh....lau korunk g pasar tani ke pasar mlm ke, harga diorg lagi mahal tau...ko ader jumpe kebaya rm 30 kt pasar malam or pasar tani??€?xde bai...xkan ader...kdg2 tuh, aku lebih suke beli t-shirt cotton kt booth2 jer....sehelai rm5 sbb kalo ko cr 100% cotton kat ORANGE kompom xkan jumpe punyer.....lau ader pon mahal...kdg2 tu aku tgk, kat BINTANG kasut lagi mahal dari CLEEF....ouh giler.....kdg2 tu sm harga ngn sandal aku beli kt crocodile....agak2 korunk, sape yg sepatutnyer g shopping kat BINTANG???sure org kaya kan??haha....cume satu, SCHOLL....dari dulu smpi skang aku salute jenama nih....ouh, kalo ko pki SCHOLL ni sure ko rs kaki ko heaven r....tapi mslhnyer, SCHOLL ni design mmg huduh...cume lately ni aku rs designer die dah sedar diri kot...dah cantik2 dah design die....macam ISETAN kan??mmg mahal lau xde SALE....tapi sekali ader SALE....pergi bai....murah giler....lagi murah dari MYDIN....hehe....kt sana LIZ CLAIRBONE pon ko leh dpt lam rm200 mcm tuh.....terbaikkan??ms bertunang dulu, aku g shopping kt genting...HOI MAHAL!!haha...xweh, aku g sana time branded sale....orang cakap, hoi, g shopping genting, berlagak nak mampus....xla...sius, aku nikan berkira sikit bab2 sale nih...focus aku pada 70% jer...haha....so, mmg kt genting barang murah2 jer....xde standard mana pon....so kesimpulannyer, biar hidup besederhana....xyah nak berlagak pon cakap ko xbeli belah kt MYDIN, BINTANG, PASAR TANI or PASAR MALAM bagai....sbb tempat2 tu lagi mahal weh dr tempat2 yg ko anggap standard tuh....haha....KESIMPULANNYER, dalam hidup nih, jangan nak cakap besar yg ko tu jaga status la aper la, sbb sebenarnyer barang2 yg ko beli tu leh dpt dlm harga yg murah jer....tukar brand, siaplah standard tuh....haha...xsangka hati manusia ni boleh dibeli ngn wang ringgit kan??jangan jadi hamba material okeh=)p/s: aku saje nak btau, mak mertua aku rilek je jual baju kemeja bunga2 yg sama kat REJECT SHOP!! harga rm40...mak mertua aku letak rm25 jer, tp sebab manusia ni berlagak nak mampus+budus kan, sgp perabih duit beli kt reject shop kemeja tuh....haha....survey dulu baru beli bai=)

2 comments:

NaniE said...

betul-betul..xsemua brg kt jusco itu mahal..kadang2 ada time murah..kena pandai survey market..

shininghepiness=) said...

yeay...kak nanie pengguna bijak=)10 markah utk akak=)hehe