Followers

Search my Blog

Loading...

Saturday, January 5, 2013

IT WAS BACKDATED POST

Glitter Words

IT WAS BACKDATED POST~**


Tonite at 8:29 PM…. Lepas baca doa dekat tikar sejadah>> kat cni isyak awal okeh…. Around 7:55 PM mcm tuh…. Duduk termenung sekejap>>eh??bkn lama ke?? N senyum n ketawa sorang2…. >> lil caliph is kicking inside my belly….
Lagi sebulan lagi nak Ramadhan…. Bulan puasa…. Suddenly reminds me a lot…. Ms bln puasa la mcm2 kenangan ada kan….  Tp skrg ni mmg terigt ms kecik2 dulu…. Ms sekolah rendah…. Sekejap je masa berlalu… sy sdh mahu jadi mummy… and sepupu2 sy pon ader yg dh jadi ummi sdh…
Sy bersyukur sgt sbb sy jenis boleh duduk dgn sapa2 saja… sebab ms kecil, sy bkn jenis duduk rumah mcm Along (hahahaha)…. Lepas sekolah, duduk rumah wan(my nenekla) which mama n ayah kerja n letak sy kt rumah wan… rumah kayu tiang tinggi which I left all of my BULU and rambut there….hoho… mungkin sebab tu, sy boleh stay kt Sarawak ni, apart from my family…. >> Nampak x sy yang mohon n isi borang tukar sendiri???wahaha…. I do miss them much actually, tp ni la tempat sy berhijrah n cari rezeki…. Allah sets my rezeki here… Alhamdulillah>> coz still got rezeki kan…
1st time berpuasa n berRAMADHAN di Sarawak, reminds me a lot of memories in peninsular Malaysia…gituuu…. Which my mama always said “ Bila kakak balik mesia ye??”(die pon rs mcm aku duduk luar msia)… kannnn~~
Kak Anis, igt lg x kita xpuasa n makan asam boy kat bilik Pak dik?? Kuang2…… bila raya dh nak dekat, my mamalong akn anta anak2 die pulang secara berperingkat2… jadi kak Anis or which I make it more short  KAKNIS, adalah di antara org pertama yg balik awal…. So bila ajer dgr KAKNIS dh ader dekat rumah wan, aku akn sets up semua ‘luggage’ aku n angkut bwk pegi rumah wan secara sembunyi2…. Xtahulah kenapa…. Tp sy jenis xberani nk minta kebenaran dgn ayah…. Selalu buat benda n keputusan sendiri2 ajer… haha…wpon kdg2 benda tu, mungkin ayah akn setuju>> TAPI AKU RASA AKU JENIS BERFIKIR BAHAWA AYAH AKAN BANGKANG SEMUA KEPUTUSAN AKU>>> keh2…. Mmg poor mind setting
Kdg2, xde saper2 pon balik rumah wan tapi aku akn tetap angkut beg pakaian aku n tido rumah wan…. >>mentang2 rumah wan dekat…. Cehh sgt….
Bila bersahur kt rumah wan, kdg2 aku xmkn sgt pon>>sbb aku jenis mmg xmkn byk… sebab wan jrg msk nasi panas, nasi waktu berbuka tulah nasi bersahur…. (xtahulah rumah org lain, tp kt rumah aku, mama akan msk nasi n lauk baru---xtahu mama bgn pkl baper msk sumer tu--- sbb perut ayah aku mmg sensitip bebenor, xleh mkn nasi sejuk, lauk sejuk n sbgnya---)
Tp aku mmg tgu wan punya teh tarik or teh 0 wan…. Mmg terbaikla nokk….  Ni yang aku minum kasi peghabih… ngan biskut tongkat….pergh..mabelesss okeh….Nenek aku ni, mmg laser jet printer mulut die…. Tp dgn cucu yg die jaga ajer…. Ko bygkan, die kalo marah mst ckp “gi balik umah ko!”….. hahaha….Dulu ms kecik, mmg kecik hati la…knp la aku aje yg kene leter ngan wan… tp aku xpenah la menjawab2 ngan wan… bila wan leter2 aje aku akn merajuk… tp sekejap ajer…. Pastu aku buat muka selamba dtg balik dekat wan…  kalo setakat pau duit wan, mmg ALWAYS okeh…. 30sen perkara biasa… and perkara biasa jgkla bila time ngepau duit, aku akn nangis2 sambil hentak2 kaki kat tangga, pastu n turun kt tanah ke, kt rumput ke sambil nangis kuat2…. Arghh…xkisahla kat ne, janji matlamat 30sen tercapai…hahah
Aku mmg pengikut setia Wan ke mana jugak die pergi…termskla g ngaji, g terawih, g kedai (opss), g merewang… kalo g terawih tu, aku bkn g solat terawih pon, telekung je bondong2 dlm beg, aku men ngan geng2 aku kt belakang surau…. Keh2…. Wowowo…tp mmg bestlah kerang rebus Pak Lang Salleh, ms org len terawih, aku g Kedai Pak Lang, beli kerang rebus beserta kuah cicah yg sedap n mee bandung die….jugak plus ngan cili jeruk yang awesome!!... kalo setakat ulang alik dr kedai mak ndak jarah ke surau or rumah wan, aku dh biasa buat dah…. Just nak beli asam n jeruk n barbie doll kertas aku… perkara biasa la….
Hmm… tp semua tu dh berlalu dh…. Pak Lang pon dh xbuka kedai lagi…wan pon dh jrg dok umah die, sbb ayah aku xbagi die dok sorang2, die suh nenek aku tu pindah dok umah ayah… kalo ader org balik umah wan, barulah wan angkut baju die balik umah, kalo x, ayah aku xbagi… kesihatan wan xmengizinkan die utk duduk sorg2…. Rumah kayu tiang tinggi wan pon dh renovate… T_T
Xtahulah kenapa aku suka sgt dok rumah wan…. Kalo nk ikut2kan, xde aper pon yg best kt rumah wan, TV ms tu hitam putih, n tukar ngan TV warna tupon xbaper clear sgt, game blocks ke game TV pon xde kt rumah wan…air panas(heater) mandi pon xde…. kalo nk compare ngan rumah aku time tu, mmg jauh beza la… tapi aku still nk tido rumah wan jugak2.. ermmmm….

Sunday, December 30, 2012

Thursday, May 31, 2012

hik hik...lappy baru.... dh leh post macam2 dlm blog~~~

Glitter Words



tenkiu2 mr.hubby...tenkiu2 ustaz nik.... tenkiu ya suma2.... i dh dpt lappy baru...nk cari warna pinkish tapi2.... sbb nk brand TOSHIBA sama mcm ngalong sayerp, so sy terpaksa amek kaler blue pehtu letak la aksesori waner pinkish..... tenkiu2 hubby sbb ngekot ajer kecomelan isterimu ini...HAHAHAHA

hadiah betting jgn lupa yerr..... jam tgn adibas....(perlu mention, tkt suami lupa--- please bkn nk riak sbb aku xmintak beli harrods atau gucci okeh)

since duduk berkelamin nih...haha...mcm lucah.... mummy to be n papa to be dh pon dpt ank angkat... nama die CK... stands for C-KACAK.... kami adopt ms umur die 3 hari..... so setiap mlm la dok sibuk dgn CK.... segala maklah semua CK...mlm2 CK bgn mintak susu.... tp skang dh pandai makan ikan dlm junior cats whiskas tu...okeyhla...

sekarang ni belly dh 6 months.... xlama lg, CK dh dpt adik.... wowowow.... xsabar.... mstila preparation utk dpt ank sendiri, lg dahsyat.... nak cari pengasuh, org jaga dlm pantang, baju baby, katil baby, siap dh psg aircond siap2 kt umah.... tkt baby panas sbb kiteorg duduk dkt dgn pantai---dpn jln tuha je resort diknon... panassssss woooo

tgh2 survey set bersalin, jumpa blog 2 org wanita santek ini..... okeh...copy siap2, nti ada ms free, nk baca..... http://bidanbersalin.blogspot.com/2010/02/panduan-memilih-set-bersalin.html dan ini satu lagi http://fieda0102.blogspot.com/2011/01/set-bersalin-paling-bagus.html

okeh...continue kelas tambahan....daaa


Thursday, April 19, 2012

tak pandai masak~**

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]
saya xpandai msk.... sgt2 xpandai..... kalo setakat meehun goreng tu, kira nasib baikla ader rasa.... hbs2 kuat pon cekodok.... sampaikan satu hari tuh, nak wat cicah jeruk kt sekolah pon sy xtahu.... bukan xtahu, tkt xkene ngn citarasa org len....~** mungkin tu lagi best ayat dia

ader org penah tegur sy " macamana ni dah kawen tp xpandai masak??"

yup..... sy dh kawen n dh nak jadi ibu pon.... rumah sy ada dapur ye kak, jgn risau....

pagi2 suami sy akan buat air.... VICO sachet.....

tapi setiap pagi jugak saya masak, buat bekal untuk suami saya kak... wpon kdg2 sy tgk, ader org tu, die pandai masak itu ini, pagi2 nak buat bekal untuk diri sendiri pon xterbuat~** please understood that everyone has their own abilities...

sy jugak xduduk dgn mak mertua sy, mahupon mama sy sendiri.... bukan kater xduduk satu rumah, sy duduk jauh2 sgt dr diorang.... anak2 sy, sy upah org len jaga, berbanding org sekarang, nk jimat suh mak pak die jaga....

sakit pening, saya dan suami, kami berdua ajer tahu, susah senang kami, kami berdua harung, xpernah kol mak ayah nak pinjam duit segala bagai wpon tiap2 bulan byk nak kene bayar ye kak...

suami sy plak, xrequest nak mkn msk lemak cili padi ke hape sebab die sendiri xmakan mende2 tu, n wpon saya xpandai masak, suami sy bukan jenis duduk tgk tv bila sy ader kat dapur tungkus lumus menumis segala..... dia turut serta kat dapur tlg sy potong ayam, ikan wpon die sendiri xtahu mcmana nak potong... die tunggu saya masak n kadang2 die siap basuh n ampai baju lagi....

masing-masing ader bahagian masing2 kan.... so jgn pandang rendah org lain.... sama jugak macam korang tanya " oh awk cikgu ye, cikgu sekolah rendah ke sekolah menengah??" bila jawab sekolah rendah, mula pandang sinis.... apesal??gaji lain2 ke?? gaji tu ikut tangga gaji, bkn sekolah menengah ke rendah.... hurm...manusia2...

IF TEXT CAN BE WROTE WITHOUT USING PEN,
IF WORDS CAN BE BLURT OUT WITHOUT ANY HESITATE,

SURELY I WONT BE HERE, BE ME CURRENTLY........