Followers

Search my Blog

Wednesday, January 26, 2011

kehidupan sy selama 2 bulan nih~**

walaweh…ayat nk gempak kan??makcik stalker??kau ader??harharhar

  1. makan tido n makan n tido
  2. g ikut mama meeting utk tender
  3. g survey harga wedding punyer brg
  4. sy jd driver adik2 saya
  5. pos brg2 customer
  6. kaco semua org wat keje
  7. cecebok kt FB org
  8. g baca blog sape2….
  9. mantapkan skill sy bwk si frontier, makcik…kau ade??hahaha

well, kalo yg dh tau…si lady in red fafau tu dh lama xmberikan perkhidmatan die dah…yoyo….so lepas belaja terus bangchik dh amek lady in red…die dh cat n wax cecantik lebih cntik dr muka makcik stalker…dush2..

lady in red: ko bertuah okeh, kalo ko manusia, pahala ko byk dah….sbbkan, ko keje nyer membawa pelajar balik dr umah ke uni, dr uni ke rumah…kire jihad tuh kan….tapi ko kete jekan…shiann…tape2…wpon ko kete time aku blaja tp kire bga la aku dh ader ASET time blaja….harharhar….mcm yg makcik stalker ckp ngn aku tuh=pblueksss…

lately nih pas lady in red dh ke UTP, fafau dh mls plok nk kuar umah…sbbnyer kalo nk kuar rumah kene bwk si big foot hitam tuh…maleh ngko…bapok besar….tapikan…since mama ckp, kakak, amekla frontier nih…selamba je bwk g skolah…(kire macam nti kt belakang leh plok aku baling je ank murid aku kan, kalo2 diorg bising)..wa dh kene start blaja2 biasakan diri bwk frontier tuh…mr hubby lg best, ‘yang, amek jela 4 by 4 tuh bwk mukah, xyah dh pki myvi abg, nti rosak rim, abg pon nk lowered kan bdk hitam ni balik….so nti kalo nk g sibu pki frontier jer”

ececece…sedapnyer ckp….bulan2 sape nk bayo??mak xnak eh…sorryla, mak xsuke nk berhutang nih…mak xbiasa okeh….hahahaha…lenla mcm lady in red dulu…fafau steady jer byr bulan2 ms ngah degree dulu sbb ms tu wat part time ngn mama kan….kat mukah i nk wat part time hape??dush2

ayah sejak dua 3 bulan 5 6 7 8 bulan nih asyik ulang alik je p tgk merce die kat kedai….nak2 lg pas tender br kuar….saba jela…please ayah…don2….tgu la kakak established dulu…nti cian plok nk maintain 5 bijik kete tuha…(jenis kesian pd mama ayah)

tapi kesian gak kt ayah….yelah, ladang getah die tuh…kan sekarang harga getah mahal kan…plg tgi kot selama berpuluhan tahun ni….tapi malangnyer, pekerja tu mcm pemalas je nengok…..mana xnyer, org seminggu leh dpt lam rm 1.4k, die plok sesenang jer 2 hari rm 2rat….mcm tahun2 sebelumnyer….

ayah plok nk g menoreh mana lah tahu…dah tu, pensyarah g turun menoreh getah??kebendanyer pelajar dok tgu lecturer msk kelas kan??bau getah xsahla ckp….huahaha….igt dulu ms arwah pekerja lama tu meninggal, ayah xjumpa lagi org yg nk keje, die pon try test pegi toreh….pergh…die sendiri xtahan….habis2 pas toreh terus berlari pegi jusco, g beli perfume body shower tuh….hohoho…see?ayah sy sungguh comel kan….sudahnyer, pakcik yg kt sebelah ladang getah ayah tu dok carikan org….huuu….habis kuat pon ayah g menembak kt ladang getah tuh…

belum lagi citer mama…nama jer ader kedai jahit tp tutup manjang…sebab??

1. xnk org anto tempah lagi….hahaha….ngko, org sekarang ni, ms memula nk tempah komain lagi merayu2, bile nk hamek baju, bongkak mcm makcik stalker tau…so bila dh smpi satu part tuh(bila tempahan dh byk), mama mula la tutup kedai….menjahit kt rumah….kt rumah pon mesin yg sama jugak mcm yg ader kt kedai…so kalo 5 mesin kt kedai, 5 mesin la jugak kt umah…bilik solat kt umah tuh, mama dh susun mesin die, so solat keliling mesin la kiteorg….heee…

2. since sekarang nikan awal tahun so gov sibuk dok bukak tender kan…jd mama pon sibuk jugak g anto quotation n g survey harga kt melaka tuh….bukan xnak amek kt jasin, beza jauh giler…biaserla…cha ya nun alip kan….

3. mama skang ngah sibuk ngn IKIM dier…ngan solusi dier ngn TRANUGKITER dier…mak aih, mama pon mengecek ayah gak soh beli lappy baru…xtahan…..jadi hasil bahan tarbiah die akan citer pada fafau….so mmg telinga fafau ni kire insafla mdgrnyer kan…

4. sy skang selalu je jd follower mama g ngaji…so kire jadual packed la….huhuhu…hr selasa ngaji kt umah ustaz, hr rabu ngaji kt surau, hr rabu gak ada tafsir petang tuh(selalu xikut sbb exMIL ader jd segaaan), hr khamis mengaji kt mama(since nk wat khatam quran ms kawen nti kan), hr ahad(ceramah agama)….okeh, kire dlm sebulan ader dua mgu la wa skip…harharhar…

eh lupa nk btau….pagi2, pas solat subuh, baca selawat nabi 100x, n surah al –ikhlas 100x utk murah rezeki n senang dapat keje=)

+ baca la skali ayat seribu dinar…..ayat yg mmg utk murah rezeki kan=)

daaaa~***

4 comments:

*luv Syahnia* said...

alolo bz ke dear.. ;)

shininghepiness=) said...

syg~**utk u x s busy syg...dear, dh buat GA yg i tag tu??

*luv Syahnia* said...

GA??? yg mane dear
tak prasan..

jap2 ain carik blik

shininghepiness=) said...

kat post bwh ni syg=))