Followers

Search my Blog

Thursday, July 21, 2011

Sedetik lebih~**suami soleh

dulu…masa time belaja~** (dulu, mcm dh lebih 5 tahun bekerja)…. suka bergurau dgn hana n ain zabbri….

sape smpi dulu, dpt suami soleh…

sapa makan habis, dpt suami solehuddin!!~**kakaka

jadi masa dgn suami sy….. ~** dulu kira boyfren okeh

( biar betul mamat nih, semua baju serba hitam-black metal ke haper)

exgulfren semua seksi2 ~**menyayat hati

sebelum kawin a.k.a ms bercinta cintan cintun…. ayat saya

‘ awak, dh solat belum??’~** budget muslimah solehah…(eh, solat mesti wajib okeh, tdg biar tercabut, solat jgn cabut2)aminn…

dulu boyfren sy tu pki gelang~** jadi ayat

“ awk, jgn pakai bangle tau…mama sy xsuka lelaki pki bangle”

sudah2 bangle tu ntah mana hilang ntah

bila sdh bertunang~**berkahwin n bertangga rumah

ayat saya~**

“oooo, abang… pergi mana td? ayang tepon xangkat yer?, ayg penat2 study, xpenah2 abg xteman, ni ayg kol xangkat2, abg g dating eh kat sarawak tu??!!”

~** mestilah marah kan?? kalo x, sy xkawen ngn awk, kalo sy xmarah

suami punya jawapan~**ehem2

“ abg baca yaasin utk syg tadi, moga2 Allah permudahkan interview syg…. syg, abg dh jalankan tanggungjwb abg sebagai suami, mendoakan yg terbaik utk syg, dunia n akhirat”

masyaAllah… apa pnya perangai tebiat isteri la sy nih…yela, xkanla kol 11 lebih nk g dating(lagipon sy ader reporter kt sana kan…kekeke)

sgt terharu…tahu x?? terus menangis buka buku balik, xjadi tidur… smpi suami ckp

“dh2, jgn nangis yer syg, abg tidokan jom”

~**itu part paling suka….kekekeke

pagi2, suami kol “ syg, bgn solat subuh” ~** dulu sy yang kol kejut subuh…

kdg2, suami kol( mana ade kadang2, selalu)

“ syg, dh solat belum?jgn lambat2, nti dh mls, nti dh lewat, bgn cepat g solat, lau x, abg tanak kol lagi”

tengok?? die sungguh comel kan?? sy syg die lah kalo mcm tu~**

abg~** love2 (fink)

abg~** miss u (fink again)

suami sy mungkin xpernah dgr lagu ni sbb, die dh tua..(abg dh tua??)…yerr, betul…. die layan lagu2 tahun 80 an je…

nampak x kami berbeza?? sbb sy suka lagu…

nasyid???

beza kami 4 tahun…. BEZA BETUL KAN?

jadi sy tetap nk bagi lagu ni untuk suami~**

SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

kesimpulannya~**

sy bukanlah org yg selalu sampai dulu di kelas…bukan jua yg selalu dpt hbs kan makanan antara saya, Hana dan Ain zabbri~**

5 comments:

yana d'zone said...

seriously your entries about your new life did attract me onto marriage life...babe,he's totally your IMAM MUDA :)

aBANgZAI said...

bagusla tengok kawan aku berubah lepas kawen.... tapi kan kesian laa kt aku sebab asyik dengar ringtone yang sama sebb suami kamu x angkat2 sebab tidur.... huhuhuhuhuh...cukup2 la 2-3 kali call x angkat...lain kali call lg... so annoying...ahahhahah...

shininghepiness=) said...

yana dear:::: tq so much syg~** u tau x, slh satu sbb i nk post entry ni, i nk share dgn u the wonderful of marriage life.... biar ape pun org kater ttg pilihan kiter syg, xkirala pendapat yg membina atau pon yg meruntuhkan, let them be.... janji, matlamat kiter syg, what we want to be....what kind of life we want to make.... kiter sendiri yg tentukan....selama i ikut blog u, i sgt2 kagum dgn u=)) dgn semangat u, n dgn perasaan cinta n setia u.... i suka.... sbb i pon mcm tu dulu=)) insyaAllah.... if kita ikhlas, kita akn jumpa kebahagiaan cinta rumah tangga=)) just admit, mmg ada mslh dlm setiap perhubungan, cuma, tpulang pd kita nk selesai dgn cr yg mcmn=))))love u syg=))

shininghepiness=) said...

thanxess ban zai.... hohohoho.... mmg saje nk telefon byk2 kali.... nk kejut kan yg len bgn solat jgk....kekekekeke

yana d'zone said...

*touched* i have mixed feelings about this and let me tell you something...truth to b told,i always got disappointment...it happens all the time,i can say every single day...but the least i could do is put on a bright smile on that frowned face and say He knows BEST...samada dia tercipta untukku or dia tercipta untukmu (refer to another person perhaps)~wah,bersemangat pulak bercakap kat siniii,hehehe...pray for my happiness tau my dear friend who-is-known-as-SHINING HAPPINESS...

and last but not least,may Allah bless you & Faizi...you're his person and he is your person...remember that,jangan nakal2 =) love ♥ you~