Followers

Search my Blog

Monday, July 11, 2011

saya penuhi permintaan anda~**

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]
ohho~** ini cerita basi saya...tapi kelihatan mahu juga cerita~** ouh, sgt2 minta maaf dgn munirah nagteni.... my childhood best friend..... dah lama die suruh update psl my wedding day kan~** jadi sy wat tatau sudahh.... okeh, sebelum ckp psl budget, yg ni sy cerita sedikit psl hari nikah sy ya~** ni copy paste ajer dr blog MUA wedding sy... okeyh, nak cerita serba sedikit tentang MUA sy... both of them are super great... frankly, fa sgt2 percaya diorg ni sbb they are brilliant.... both of them are students of UKM bangi, amek master in genetic biology... diorang diperkenalkan dekat fa oleh salah seorang kawan baik fa.... ms tu raya... gurau2 je ms jumpa... n diorg sgt kelakar n funny~**just like my BESTIE... ms tu, fa agak pening2 nk cr wedding planner and all... so my bestie pon suggest, 'why dont u ask these BRILLIANT?"so mula dr situ, diorang volunteer untuk jadi my wedding dress designer.... semua skali... mmg amat mudah berkolaborasi dgn diorang... n diorang sgt2 ringan tangan... mmg xsuke mbebankan kita... senang cerita, diorang handle everything....n boleh faham situasi fa yg jauh dr suami... bila pasangan terpisah jauh ni, sume nyer kene handle sendiri... kene buat keputusan sendiri... jd amat ssh nk buat... tapi diorang sentiasa bagi semangat dekat kita...time tulah they both meet me with MELIA and TITIS... MELIA dr Singapore... dia yg ambil design fa and TITIS plok yang jahit.... TItis dr indonesia.... both of them collaborate to choose my wedding dress material and all... and tq so much for both, especially MELIA sebab hadiahkan fafau batu SWAROVSKI menghiasi wedding gown fa.... tq so much....kami xbyk berjumpa....sebab NS provide all... jd kalo xde NS xdptla fa buat baju tu kan.... Melia sgt2 suka design baju fa...which, nuex and syed yang design utk fa.... TQ SO MUCH KORANG~**

Frankly, mmg byk jugak RM yg fa labur utk wedding fa.... especially my dress... both hubby and me... tapi tu semua fa xkisah asalkan, impian perkahwinan fa and hubby tercapai.... fa xmahu salin2 baju... which mama fa dh pernah buat dulu....ayah pon setuju dgn fa which ' kan kakak kan...mcm org dulu2 salin2 baju'...seee??? pernah ader sorang mak andam ckp 'ee, ruginya u xde salin2 baju' xkahwin namanyer.... ok, fa boleh berdiam diri kalo anda xusik fa, tapi kalo u nak ckp perlunya salin baju ' sy bukan org dulu2 yg nak bertukar2 sepuluh lapan belas baju time kawen ya' itu bukan sy.... and masa pergi ambil baju sewa belah suami, mak andam tu ckp ' dh ada mak andam ke??" and i said, dah ada, my fren...lelaki... dia ckp' ko biar betul, nanti die make up bercapuk'.... and my heart said ' BRILLIANT make BRILLIANT JOB' and that's it... 'nasib baik aku xamek engkau, wahai mak andam...dahla baju kau bagi entah hape2....buruk!lepas tu pukol 8 pagi baru bagi baju pengantin dengan xbergosok!!"waddehel

nasib baik ader NS... see.... they make perfect job.... diorang jugak pandai melayan kerenah family fa.... start from my dad until my lil sis...sume2 NS settle kan.... muahaha.... sorry dude, my lil sis made u mad.....

okeh, yg ni dr belog NS... which i have to paste from solemnization 1st...nanti paste yg len plok yer... (senang kan keje, copy paste aje...sm mcm wat assignment time belaja)

paste from ~**
nuex and syed fahmi blog

Hi everyone..
sori busy sangat lately ni al-maklumlah musim wedding cuti sekolah ni.. alhamdulillah last weekend NS MakeUpStudio telah berjaya handle a wedding - fafau & faizi di Melaka.
Both of them are super friendly couple and so cute together. Kami telah design busana nikah bewarna kelabu yang penuh dengan perincian manik di dada dan lengan pengantin perempuan. she likes it very much. and we designed her scarf and veil macam rambut yang dilepaskan ke belakang. after some discussion, we came to a conclusion about her make up concept. we make her up to make her look as sweet as she can be =)

here are some pictures =)

Busana Nikah: NS MakeUpStudio
Make Up: NS MakeUpStudio
Bunga Tangan: Hadiah dari NS MakeUpStudio









2 comments:

misssazusarin said...

cantik tudung nikah u =)

shininghepiness=) said...

tq my dear~** ini jugak design dr NS... sebab fa nak wat style ala2 lepas gituuu...so die bg style nih=))