Followers

Search my Blog

Sunday, May 29, 2011

One steps another~**

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Hari tu sy da btau kt FB bahawa sy akan pergi pre-honeymoon ke utara kan?lau xsilap lam 7hb mcm tu.... tapi...plan itu aderlah di cancelkan....

Ini aderlah kerana, dan bahawasanya kami.... ommo..x....my encik tunang ckp " x elok mcm tu....biasernyer lepas kawen kene g umah sedara".......

Jadi saya akan senaraikan check list rumah keluarga mara saya yg akn sy pergi selepas hari BIGest kami....Okeh, harus diingatkan, kedua2 pengantin haruslah membuat senarai ni sebab manerla pengantin pompuan kenal sgt sedara pengantin lelaki n vice versa=))

Ini aderlah keputusan selepas perbincangan dengan Amirul Asyraf Shahrom sebagai pemangku keluarga, my Mama n bangcik n Along=)))ohho...kalo bincang ngn ayah mesti lg byk alamat die bagi....kekeke

So 1st, pegi rumah makdik sebab nenek duduk dgn makdik kan.... so start di Muar Johor la.... so if  family encik tunang kt sane, singgah sekali... kalo xda, balik Melaka, ke rumah, Makdah, Pakdik di Kuala Sungai baru  n Cheng...sambil2 tu, pergi juga ke rumah keluarga di Paya Dalam.... =))Kat Melaka, kalo xsilap, mesti encik tunang nak ke rumah keluarga belah ayah dia di sekitar Jasin n Nyalas n Bukit BAru=))

Lepas tu, further up ke Seremban....rumah Pakngah sayer..... kemungkinan Makngah xdpt dtg ms Majlis sayer sebab Makngah xberapa sihat...~**jd dimaafkan...hehehe.... Jd sy haruslah bw encik tunang melawat pakngah n makngah.....

Lepas tu mungkin ke Palong, rumah Maklong sayer.... dan seterusnyer ke Bandar Saujana Putra.... Pergi rumah Acu n Makcu.... tp tataulah Makcu n Acu kerja or x....so, kalo Acu kerja, jd plan harus ke rumah Maklong Limah pulak.... then, br patah balik ke rumah Acu.... tp encik fiance punyer family pon rmi jugak kt shah Alam..... ommo.... jd mungkin penat di situ....

Okeyh...cukup rasernya seminggu.... kalo sempat, pergi ke Pahang...rumah Mak Pah...hehe...i miss my people at Pahang.... dah lama x jumpa...dah lama xjumpa Tok, Tok Abah, Makngah Yan, Mak ndak, kak huda, pak cik Jan, abg Hapis n ramaiiiiinyer....

Semoga semuanya berjalan lancar=))aminnnnnn





Journey will start at Johor~** ofcozla kat Muar, Johor sebab rumah makdik fa.... kenapa? sebab nenek fa duduk sana....

4 comments:

*Miss Syahnia* said...

selalunya mmg bgitu kan
slepas kawen msti bw
mlawat sanak sedara..

bestlah kamu fafau
sdara jauh2 boleh jalan2
sdara ain n en.tunang
suma hanya dalam selangor saje
tak panas bntot dah smpai ^__^

aminn hrapnya apa drncng bjln
tnpa ksulitan.. ;)

NiewaNyszNiE said...

alhamdulillah..slesai sudaa..
cngrtez dear..truskn prncgn ..smge dprmudahkan dlm sbrg urusan..insyaAllah..

iedchan said...

wah2..panjang nye senarai..i pun kene list down kan sedara..ade rase berdebar kan..hehe..btw..i folo u k dear..:)

shininghepiness=) said...

ain: syg, kire jauh nipon xterkejor...u sgt bertuah sbb senang je nk g umah diorg...huhu

wanie: tq so much dear for sacrifying everything=))

iedchan:: tq dear~** yeahhh...i da hbs dah....huhu....follo u back=))