Followers

Search my Blog

Monday, May 16, 2011

PREPARATION as ~**

Alhamdulillah~** melihat kan kesungguhan ENcik Fiance buat solat berjemaah, sgtla mengharukan hati beta….

pernah jugak tanya dia ~** apa yg kamu doa lepas solat??

he says ~** this and that…tapi yg sy sungguh tertarik, menarik2 ialah

  1. Kukuhkan hubungan kami…semaikan dengan kebahagian dan iman
  2. Ampunkan dosa bakal isteriku
  3. kurangkan kemarahan bakal isteriku(ohho, kantoi, I panas baran)
  4. murahkan rezeki kami
  5. Jadikanlah, bakal isteriku, isteri yang solehah n penyayang

See??? nampak x??? sbb tu sy dah x involve in modelling lagi….hehe…skang I wat preparation utk jd model encik tunang…bole???hoho

biasa selalu je pk psl hal kawin like hantaran, pelamin, majlis n all… pernah terfikir nak bincang hal lain???hohoho

ok, pernah tanya mr.fiance, sebelum bertunang, sebelum nikah n selepas nikah…. tanya die ape yg die tau psl saya…

SEBELUM BERTUNANG

  1. saya seorang yg garang
  2. saya boleh buat muka hasad dengki(hohoh)
  3. saya comel
  4. saya suke bergaya
  5. saya mata duitan(hahahaha)

SELEPAS BERTUNANG SEBELUM BERKAHWIN

  1. Saya seorang yang manja n PANAS BARAN
  2. saya seorang pendiam..hahaha
  3. saya suka wat keputusan sendiri
  4. saya xsuka masak
  5. saya seorang yg boleh bertolak ansuran~**

SELEPAS BERKAHWIN???SELEPAS DPT BABY??? ~**

will cekidot later yeah~**

Pernah bincang aper program n perancangan after kahwin??pernahla… like cemana nk kumpul aset kan??

  • Beli rumah…sy tamau sewa rumah, rs sgt membazir
  • Tanak beli kereta…I’m d one with no sense with car at all… eh yeke?? dah tu, jaguar ko nak letak mana?(eh, ko leh belikan ke, if my wish car is jaguar?)hahaha
  • will continue my PJJ or part time masters if only if mr.fiance agreed to help me doing my assingments…hoho, ada aku kesah, kalo da kawen xleh sambung belaja???ko sorang je percaya tu okeh, cik SEnah…
  • tap2///ape lagi haaa….ouh, buka butik I la…ofecoz…AISHAH KHAIRANI GALLERY…..
  • my hubby will continue with his pusat tuisyen…..ngeh2

Diskusi ttg cemana mau didik anak~**ohho…sudah berangan…

“Abg cakap(kalo nak muntah, sukati kola,,,,ade aku kisah….again….), nti kalo time preggy, nk scan gambar for each month…. so nanti kalo anak kita nakal kan, harus tunjuk satu2 pic tu kat anak kita and say “ ha, kamu nak degil2 x?tgk ni, penat tau mummy bwk kamu for about 9 months, sile minta maaf pada Daddy”~**kau boleh, die snap pic tu, sbb nak suruh minta maaf pada die ajer???hohoho

ermm…whats next??? ohho, ofecozla duti masak…..

“abg, I’m sorry, I’m really sorry…I’m not gonna cook for u…I really don’t like to cook”

“u jgn melampau…. xkan smpi tanak msk utk I”

“siusly, sy xsuka masak…harus macamana??”

“kenapa xckp awal2?”

“sy nak ckp ms kamu dtg merisik dulu, tapi sy xsmpi hati sbb tgk kamu excited semcam aje time tu”

10 second with no voice at all~**might be he is thinking

“okeh, macamni, syg, u pandai potong sayur??”

“pandai…I boleh potong sayur”

“ayam n daging?siang ikan?”

“I xberapa suka”

“msk sup, u pandai?”~**again, he ask, might for a conlusion

“boleh, I cume xsuke menggoreng, sebab minyak meletup2 buat mata I terkebil2”

“okeh, kalo mcm tu, u prepare all d stuff, nti I masak”-------->>>>> ko nampak x cik Senah??? ni CONLUSION OKEH…CONLUSION…yeahhhh

2 comments:

*Miss Syahnia* said...

dear, lama tak dtg sini ;)

bagusnya dah buat list
after kawen nanti
moga kamu dpt jd isteri solehah
dan ibu mithali..aminnn

shininghepiness=) said...

hehe syg~** miss u dear=)) lama jugak xjalan2 jenguk u=))insyaAllah syg...amin=))