Followers

Search my Blog

Monday, May 16, 2011

Sunny DAys~**ALL out

OHHOO…. syg, I just read bout ur entry…. I’m sorry on behalf errr… syg, siusly I tatau…. tp I dpt rasa…. MISS yana…. May ALLAH bless ur upcoming day….insyaAllah…amin

well, actually nk btau byk sgt kat baby blog ni bout mummy punye cerita…. tapi gamba byk dekat PA mummy…. WANIE JASNY…. syg, bile I nak bagi pendrive OWL NANA pd u syg?? I nak hamek sumer gambar…..

tap…tap…tap…. where should I start with?

okeyh, lemme start with my wedding dress… hari tukan aku lagi jumpa designer aku ya(speaking indon sekejap)…. ya, pukul 9 lebih gitu, aku ama Syed Fahmi n Nuex and with all their bodyguard and most probably with WANIE JASNY my wedding assistant, ketemu, TITIS, MELIA and BUNDA TITIS di hotel berdekatan dengan FARENHEIT ya, depan aja PAVILLION tuh… ekceli, tarikhnya udah tetap, MELIA mau jumpa mlm jumaat juga, kerna esoknya mahu ke INDIA kalau nggak silap aku…jadi ms dtg,  my dress masih belum siap sepenuhnya ya… cuma, tgnnya nggak diperincikan lagi, and batu swarovski masih x di letak lagi pada dress tu ya… jadi, ia become DULL pd pdgn aku ya… aku jd upset sekejap… tapi bila MELIA explain yang “kami, still didn’t make fully finishing yet” aku jd CALM gitu… waduh2….hahahaha

Mula2, aku disuruh try baju nikah ku ya…pinggang agak ketat sebab, mannequine baju aku, TITIS sendiri…..huhu… baju nikah aku warna light grey which Syed Fahmi and NUex yg tentukan design…. Yeah, ketara kesopanan sebab nak jumpa tok KAdi kan….hehehe

This is d part which I loved d MOST….. my wedding dress… Alhamdulillah…. sungguh comel…. BABY BLUE PINK…. sgt cantik… gaun dress labuh n meleret2 sgt la menjatuhkan hati… okeh, bile masa aku pakai tuh, pki dlm bilik MELIA kan, lepas tu nk bwk keluar bg tunjuk dekat my WP…. rasa macam princess la plok bile semua pandang n say “ wah….. yg ni mmg cantik”… mak perasan nak…..hohoho

I did try salah satu dress which MELIA nak pos ke UK…. warna TIFFANY BLUE PINK…. it was so lovely made by LACE SILK…. mmg sgt2 cantik but for me, die punya ‘perincian’ agak simple…. MELIA sendiri ckp begitu…tapi mmg cantik, overall…. yang ni bolehla kalo, nak upload buat tatapan korang….=)))

sekali lagi MELIA n TITIS ukur sambil diperhatikan oleh BUNDA… mmg sgt2 terperinci la….diorang mmg nak bg customer satisfied kan… unfortunately, mr fiance xde so utk baju lelaki, MELIA pos baju melayu warna TIFFANY BLUE ke sarawak, whether it can fit on him or else, sekali lagi ukur=)) tapi all can conclude as 80% done=))

6 comments:

yana d'zone said...

at first i rasa seronok baca sebab enjoicee the moment membaca dalam bahasa indon...terikut2 dah sebab terlalu menyelami :) anyway thanks for your support my great friend :))

shininghepiness=) said...

at 1st je syg???T_T....hoho.... i hrp i boleh jd WP for ur wedd nti.....why???probably coz i dh ade pengalaman...ececececce...hehehe..welcome my dear...ekceli wants to call u up, but i pk, im nt as good as Arwah Mel as ur truly deep frens, just pray hoping dat someone will make u calm syg=))

yana d'zone said...

aiseh,i drundung kesedihan bila you mentioned nama dia...i memang terasa dia x da sebab i macam dah x da back up and macam ape nak fix back the problem...but Alhamdulillah,everything goes well...i rasa i ada komen your previously post yang you tag i tu tapi i wonder nape skang x da,x pe i guess maybe blogspot demam macam 13th May tu...i excited nak g wedding you sebab x pernah jumpa you,insyaAllah we'll meet soon okay :) thanks dear

shininghepiness=) said...

ms i nak taip mcm tupun tetiba hati i sayu... i know how she meant to u syg~**
Alhamdulillah...everything has back to normal, i hope....
yeke syg?? tula, i wonder u didnt coment it at all....hehehe
yes, sure wanna meet u too=)) mestila nak tgk si cantik yana nih=))

yana d'zone said...

i dah x cantik sebab berparut...harus pinjam jack sparrow punya tutup parut tu...rajin you hapdet...i suka sangat sebab you dah lama x update...

shininghepiness=) said...

hehe..esok kan cuti my dear.... again, i xbeli lgsg lappy baru...so sekarang ni buat org lain punya lappy mcm lappy i...hehe...
my dear~** u cantik okeh=))siusly cantik=))