Followers

Search my Blog

Saturday, February 5, 2011

UNTUK KAMU, ANDA DAN SAYA=))

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Ramai orang menyalahkan takdir kerana dilahirkan dalam keadaan serba kekurangan. Ada juga orang yang menyerah begitu sahaja tanpa membuat sebarang usaha untuk mengubah nasib hidup. Saya ingin berkongsi satu ungkapan yang cukup memberikan saya motivasi dan inspirasi untuk terus berusaha lagi memperbaiki keadaan hidup ini.

"Jika seseorang itu dilahirkan sebagai seorang yang miskin itu sudahnya nasibnya, tapi jika seseorang itu miskin ketika tuanya itu bukan nasib tapi pilihan hidupnya sendiri."

Janganlah terlalu bersedih kerana perjalanan hidup anda lebih sukar berbanding dengan orang lain. Walaupun jalan yang kita tempuhi berbeza, namun destinasi akhir kita semua adalah sama kerana akhirnya kita semua akan menghadap Sang Pencipta.

Oleh itu teguhkan hati dan bersabarlah. Kuatkan semangat untuk menempuhi hari-hari yang mendatang. Beranikanlah diri menghadapi hidup ini. Jangan berputus asa dengan rahmat yang Maha Esa. Teruskan usaha untuk memperbaiki hidup ini dan jangan berhenti sehingga yang baik itu menjadi yang lebih baik..

1 comment:

PendekarPetai said...

betoi2... opah aku der pesan.. bukan senang nak jadik senang, bukan susah nak jadik susah.... hehe