Followers

Search my Blog

Monday, February 6, 2012

recently update~**

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]


Salammualaik wahai baby belogku ini…. Wah…. Mari bersihkan sawang2….. kekekeke
Terasa seperti busy ingin menaip di belog(padahal selalu on9 FB kat sekolah)…. Ops2…. Sy mmg selalu on9 (sebab sy biarkan aje lappy sy terbuka kerana wifi free di sekolah wpon sy berada di dlm kelas ya)….
Sk. Kampung The…..selalu kalo taip Teh akan jadi THE!! Ia adalah Sk. Kampung Teh ya…. Sgt seronok sekolah ni wpon bangunan die hanyalah papan(seperti bangunan sekolah aku masa darjah 1)…. Bygkanlah baper puloh tahun dh kan…. 

Seronok sebab???wawawa…GB die best gilaaa…… oh maiiii….. GB, encik Sout(sila panggil dgn panggilan SO-OT)…. Die ni mmg sporting habis…. Xpernah meletakkan pressure pd cikgu cikgi staf sokongan mahupon tukang kebun or guard sekolah…. 1st masa sy sampai dulu, die Tanya, dh kompom ke belom….. lepas tu mcm org gile die pergi kol PPD(kat cni org pgl PPD, ‘pejabat’) Tanya mcm mn nk kompomkan budak ni….hohohoh…. penah tgk cikgu2 makan2 sambil borak dgn GB ala2 mcm satu family besau?? Dgn Encik Sout nila korang boleh wat semua tu…. Penah tgk, cikgu ckp dgn GB “GB, jomla kita pergi berjalan2 sambil melawat kelas”…. ??? dgn GB ni semua boleh buat…. Asalkan bg die, cikgu2 buat kerja n antar kerja tepat pd masanya, die xde mslh…. Setakat ni aku tgk, xde satu cikgu pon sekolah aku yg jenis malas2…. Semua fail meja ada ats meja, semua mende leh siap kalo GB minta…tarak hal…

Kat sekolah ni ada technician….. so kalo bab tenet menet komputerisme n pelbagai lg mslh len, technician yg dipanggil dgn panggilan manja “BOBBY” nila menjadi sasaran…. Ekceli kalo xsilap sy dh lama sy add “BOBBY” ni kt FB(sbb die kwn suami//perlu la add semua kwn suami??)hoho…. Tp bila jumpa die, xtahu nk ckp apa, sbb die jenis pendiam, xbyk ckp(muahaha)….. and…and…..hoho…. kalo sesapa yg single mingle, “BOBBY” ni hensem au…. Cute2 jah…. Tp xtaula da berpunya ke belom..=pp
Bdk2 cni comel2….. nakal pon ada…. Huhuhu…. Bila jumpa cikgu, madang nk salam…. Wpon dh 50 kali jumpa cikgu tu, ttp nk g salam jugak…..(amek berkat…..bagus bdk2 ni)…

Diorang xde kantin kt skolah ni….so semua bawak bekal(ofcourse kebersihan terjamin)…. Bekal diorang bolehla sy gelar mcm BENTO (bekal makanan kt JEPUN)…. Comel gile….. semua isi dlm beg comel2 mcm beg “angry bird”…muahaha…. Bdk2 ni mmg xbawa duit pegi sekolah, sbb tu xde plastik2 sampah bersepah2 kt kawasan sekolah compared to sekolah yg ada kantin…. Best kan??

Bila waktu rehat, semua akan keluarkan bekal makanan masing2…. Kalo darjah satu, dlm kelas diorang mcm ada satu kawasan siap dgn pintu pagar kayu(ala2 mcm taman kecil), tempat utk bdk2 tu berkumpul n makan…. Dh hbs makan, bekas makanan yg mcm BENTO tu akan disimpan dalam beg comel kecil n diorang akan susun dekat satu tempat(mmg Nampak kiut aje)

Cikgu2 plok kt dalam bilik guru, ada peti sejuk+dapur…. So akan ada cikgu yg ditugaskan utk memasak(ofcoursela bkn sy)….huhu… Kak Nor(kakak ni sama tarikh daftar ke SK.teh dgn sy, die dr Tanjung MAnis, Sarikei)…. Die la yg masak utk kami…hehe…since sy still lg morning sickness n xleh bau masakan, sy akan keluar dr bilik guru ms KAk Nor tgh memasak, then pas 1 hour mcm tu br msk bilik guru n memBAHAM masakan Kak Nor…

Org kt sni(MUkah) xreti makan pedas2…. So kami yg semenanjung ni mcm kak zu, kak huda n saya n yg jenis makan pedas2 mcm kak zai(sabahan) n kak lyn, semua pergi cr cili padi, potong2 n letak kicap, makan dgn nasi goreng yg kak nor buat…

 Simple sajer….. GB pon okeh…. Pagi2 hanya buat air kopi atau tEH… kak zu akan beli kuih muih(ada kuih yg saya tahu, n ada yg xada kt semenanjung, tp biasanyer sy hanya makan kuih karipap, goring pisang n seri muka)….buat sementara waktu ni, xleh nk sebarang2 makan xtentu arah, kalo x, vomit okeh…
Kalo dekat rumah, mlm2 selalu pergi rumah kak intan(sbb kak intan msk sedap)….muahaha…. suka menyibuk2 ke rumah kak intan n abg syukri bila weekend… kdg2 kak intan buat nasi ayam, laksa…. So mmg sedapla kan….huhu…. kak intan mmg pandai msk…. Pas makan, tgk tv plok kat rumah kak intan sampai kol 12 ke kol 1 mcm tu….~~~mmg xsenonoh sy ni……huhu…. Sila blame on my husband sbb die akn keluar dgn abg syukri pegi men futsal, mengeteh, atau pon melepak dgn abg syukri kt rumah bujang, jd die tkt nk tglkan sy sorang2, so die anta sy g umah abg syukri, lepak ngn wife abg syukri, kak intan…. Kalo tgk muka abg syukri ni, mcm garang au…. Memula tu takut2 je nk ckp ngn die…. Tp sbnrnya abg syukri xdela garang sgt, garang lg kak intan(tetiba)…xdela…dua2 sweet ajer….baik gile…. Rs die mcm kakak sy, tempat sy nk cerita2…. Huhu(sbb kak intan jenis pendiam dr sy jd die dgr je sy chit chat chit chat)…huhuhu… bila rs baby dlm perut mula nk keluarkan angin or die nk suh muntah2, time tu sy akn ajak suami balik(kdg2 suami wat xtau aje sbb die da leka berborak dgn abg syukri)…hohohoho…. Bila duk jauh dekat negeri org mcm Sarawak nih, semua org semenanjung mcm adik beradik…. Dh 3 org ckp mcm tu, abg syukri, ustaz pidot n ustaz nazri…mmg rasa keakraban tuh…. Yela, tekak semenanjung, masing2 xleh nk tglkan makanan yg ada kat semenanjung…mmg beza sgt2 masakan die…

Since sy still muntah2 n xleh bau mcm2 , jd rmila yg xdpt dtg ke rumah sy lagi…insyaAllah, bila dh smpi 4 month n above, sy ingat nk buat makan2 ciket…. Majlis kesyukuran (apa2pon sy harap baby sy sihat2 aje dlm perut nih)

Thanx so much utk husband yg byk jaga sy….wpon kdg2 sy nangis2 sbb xleh bau die wat air Nescafe n hisap rokok…. Alhamdulillah, die sgp buang semua tu jauh2 dulu sementara nk tgu sy okay…. Pernah sekali tu, suami dok penat2 msk nasi goring utk sy, sy boleh nangis2 ms nk mkn…. Die siap Tanya”nasi goring abg sdp x?” sy dgn hingus n air mata meleleh2 siap geleng kepala lagi tanda tdk sedap…huhuhu…luluh hati suami….xtahu la nape sy ckp nasi goring die xsdp hr tu… sdh2 die goring nugget utk sy n hbskan semua nasi goring sy tuh….huhuhu…. kadang2 bila sy call mama(mengadu susah nk makan, sakit perut, muntah2, sakit pinggang), mama selalu ckp dgn sy “ kakak kene byk bersyukur, kakak dpt suami mcm faizi, die byk bantu kakak”…. Rasa insaf sgt2…. Betul mama ckp, sepanjang sy pregnant ni, suami yg byk buat semua utk sy, cuci baju, memasak, buatkan anmum sy, jemput sy kt sekolah n bwk semua beg sy, buka pintu pagar, drive kereta(wpon sekolah suami jumpa lagi awl dr sekolah sy, die sgp ulang alik anta sy), gosok baju n mcm2 lagi suami buat…. Untuk setiap air n makanan yg suami sy bua utk sy, sy hanya mampu ckp “terima kasih, abg”(sbb dh terharu sgt2)…….Terima kasih Ya Allah for sending him to me=))