Followers

Search my Blog

Sunday, January 8, 2012

ouh~**alhamdulillah~**

Glitter Words



Assalamualaikum….. Alhamdulillah….. dh nak hampir sebulan aku berada kat bumi kenyalang nih…. Dan juga lebih kurang 2 minggu lah aku muntah2 n loya2.... ms 1st2 smpi cni, xde la apa2 mslh sgt.... aku still blh msk lg utk suami tercintaaa..... still lg blh msk utk bdk2 yg dtg tlg kemaskan rumah br aku kt cni.... –wpon mee hun goreng aku pedas( ekceli xpedas sgt tp org cni xpdi mkn pedas—mee hun diorg warna putih which aku sendiri nk muntah bl t’igt)
Skg ni aku ops pagi td ops mlm td lah kire.... aku mimpi nk makan nasi kenduri kahwin.... ala....nasi minyak or beriani n lauk die sambal ayam tu...which lauk tula buffet ms aku bertunang
N ekceli, aku dh pon pegi buat pregnancy test+check kat klinik ibu n anak, mukah+klinik dr.wong n lau bhg mukah.... suma2 test sdh buat n dh tgk pon scan baby aku ms last check dgn dr.lau... she said” u need to suffer for about 3 months lg”
Dulu, ms tgk org mengandung all did i ever said is “kesiannya akak tu, muka die pucat”.... tp sekarang ni, bila sendiri dh rasa.... oh my....
  • ·         Xleh bau sebarang masakan.... wangian.... udara aku mst la hanya bau 02 ph 5.5 aja...
  • ·         Suami aku punya bau pon aku xleh bau....-fhm xphrase aku ni??suami pny bau??- kire mcm ms mula2 kawen n bercinta dl-gatal sungguh citer ini- kemain lg bwk balik baju or sweater yg die pakai, kan.... nk tidur mst tido ngn baju die.... ms duduk jauhan dgn suami, ouh, mlm2 nk tido mst dgr sore suami, mst nk peluk bj die n bagai2 lah....kdg2 tu siap leh tbau2 lagi bau die-ouh rs diri sungguh gatal- tapi sekarang???
  • Langsung xleh bau diaaa.... which when die dtg dekat-just nk ajak aku makan- aku sdh tutup dgn selimut(hidung).... kdg2 mkn dkt kdi mamak(sbb aku xleh lgsg bau dkt rumah), tiba2 angin bertiup sepoi2 bahasa, aku akn memuntahkan segala, bila bau laki aku sayup2 masuk kt celah2 lubang idong...
  • ·         Tapi?? Bila bab nk suh sapu minyak angin dekat pinggang-boleh plok aku suh laki aku tlg sapukan...
  • ·         Aku jgk, xleh tbayangkan makanan feveret aku dulu-sblm mengandungkan ini baby-bila t’igt sajork mknan feveret, perut mulalah mengelodak2 hingga ke tekak...-xperlulah aku sebut mknan feveret itu sbb aku sendiri rs nk termuntah bile sebut feveret-
  • ·         Aku asyik nk tido ajer.... balik sekolah tidoouh mungkin sekang lg havoc punya tido....
  • ·         Pemalas tahap impak fast furious.... dl, aku xleh tgk rumah bersepah(rumah aku la, kalo rumah org len, aku pedulik hape, rumah korang, bkn umah aku)...kepala aku pening... skang nih... semua mende aku letak sepah2....
  • ·         Morning sickness mmg sure aku ader...mkn nasi lgsg xboleh.... mkn ajer, muntah... mkn....muntah.... pg2 gosok gg, bau kurang enak, semua blh buat aku muntah
  • ·         Aku asyik nk nangis ajer.... sikit2 air mata meleleh...homesick nih-hohooooooho-
Tapi aku ttp bersyukur sbb;
  • ·         Punya suami( aku xtaula kalo suami org len pon buat mcm ni jgk) yg sgt memahami; thanx abg sbb memasak, mengemas rumah, membasuh pinggan, membalut buku2 syg, membalut meja syg, membasuh baju, menggosok baju, dan yang paling penting membuat susu utk syg waktu pagi n sebelum tido, isikan botol air ms nk g sekolah.... thanx abg.... thanx u so muchhhhhh.....muah2
  • ·         Punya kwn2 suami yg sgt2 sporting n membantu aku.... thanx nik, for all the advice, suggestion, a good listener and etc.... thanx u so much fahmi, sbb tiap kali aku dtg sure ko watkan milo panas, bg aku melepak dlm bilik ko, men laptop ko, buli2 ko etc.... thanx so much pak uda for the understanding towards this preggy woman.... thanx so much syukri utk buah mangga itu
~** kat cni, mmg aku kurang cikit kwn wanita sbb semuanya adalah kwn suami aku.... jd kwn laki aku, kwn aku jgk.... tapi2, aderlah dua org wanita which istri syukri-kak intan n istri razi-kak ani...ouh lupa, ada sorang lagi, kak husna, istri engku(maybe sbb kak una quite busy ngn her lil baby, jd aku pon jrg jmp die...hohoho)


1 comment:

FaZLyaTi said...

tahniah fafau... suka akk baca.. dah pilih nama anak? hihihi... sabar, lambat laun hilanglah morning sickness tu.. enjoy saat2 boleh bermanja ngan suami time pregnant ni... nak tdo pun tdo jelah puas2, sbb bila dah ada little 1 nanti, payah dpt tdo... kalau lapo, mkn jgn malas mkn, sbb baby yg nak mamam... take care and enjoy ur'self!!! :D